Jaro ve znamení očisty: 1. Všemohoucí voda

Ruku v ruce se zdravým životním stylem, jde nejen dostatek pohybu, ale především i správný jídelníček a životospráva. Zkuste své tělo probudit po urputném zimním spánku s jarní detoxikací. Na našem blogu vám budeme v průběhu jara přinášet pravidelné typy, které pomohou vaše tělo dostat do rovnováhy.

 Voda jako základ života

Byla, je a bude základem života. Řeč je samozřejmě o všemohoucí vodě, bez které se neobejde žádná detoxikační kúra. Není náhodou, že lidské tělo se skládá přibližně ze 70 % z  vody. Výzkumy vědců navíc potvrzují, že zanedbávaný pitný režim způsobuje, kromě jiného, předčasné stárnutí organismu. Bez vody nemůžeme zkrátka existovat. Neustále cirkuluje v našem těle, a jelikož ji ve dne v noci vylučujeme v moči, potu či při dýchání, musíme ji i pravidelně doplňovat.

Kolik vody mám denně vypít?

Každé tělo je jiné nejen konstitucí, ale především tělesnou hmotností. Stejně jako existují lidé, kteří mají různou tělesnou hmotnost, liší se i množství tekutin, které by měli za den vypít. Výpočet tohoto množství je nadmíru jednoduchý:

Vaše váha v kg x 25 mililitrů tekutiny (=výsledek v mililitrech)

Pokud tedy máme ženu, která váží 60 kg, měla by denně vypít 1,5 litru vody. Jednoduché, že?

Voda mě nebaví

Chtěli byste začít dodržovat pitný režim, ale pít vodu v tomto množství vás zkrátka nebaví? Můžete si svůj nápoj života každý den nějak zpestřit. Přidejte do vody pár kapek citrónu, mátu či salátovou okurku. Chuť vody tím získá na šmrncu a pitný režim se vám bude lépe dodržovat.