Když vás při cvičení honí mlsná, nepodlehněte!

Období intenzivního tréninku a detoxikace je těžkou zkouškou. Co však dělat, když vás přepadne mlsná? Rozhodně nepodléhejte slabosti a sáhněte po zdravějších variantách, než je čokoláda, brambůrky a jiné neřesti. V následujícím článku vám prozradíme, jaké dobroty utiší rozladěné chuťové buňky.

Co místo brambůrků?

Chystáte se na sobotní pokec s kamarádkami, nechcete však porušit své zdravé návyky? Rovnou zapomeňte na noční můru všech výživových poradců – brambůrky. Přemíra tuku v kombinaci s obrovskou porcí soli je tou nejhorší volbou. V zemích, kde patří brambůrky k nejoblíbenějším pochutinám, vzrostla v posledních letech obezita až o 30 %.

 Místo brambůrek připravte zeleninové proužky z mrkve, okurky nebo jiné oblíbené zeleniny, které můžete namáčet do dipu. Ten vytvoříte jednoduše z tvarohu nebo bílého jogurtu přidáním česneku, soli a pepře.

Party bez jednohubek?

Ani večírek u známých nemusíte protrpět hlady. Stačí jen pamatovat na to, že si musíte na něj něco připravit. Pokud chcete mlsat opravdu vzorně, udělejte jednohubky z celozrnných krekrů s trojúhelníkem nízkotučného sýra a kouskem salátové okurky.

Jak převézt na sladkou mlsnou?

V neděli jste byla zvyklá, že si dopřejete po obědě něco na zub. Tenhle zvyk nemusíte rušit. Stačí jen kynutou buchtu vyměnit za něco vhodnějšího. Připravte pro celou rodinu třeba dezert z hrušky. Hrušku nakrájejte podélně na čtvrtiny a naplňte jí 2 lžícemi tvarohu s vlašskými ořezy a kapkou javorového sirupu. Navrch ozdobte skořicí.  

Chce to pevnou vůli!

Nebylo to tak úplně těžké, že? Stačí jen, abyste na sebe nezapomínala. Je jasné, že jsou dny, kdy vás v práci nebo doma někdo naštve a nechce se vám přemýšlet nad jídlem. Nepřemýšlením však ubližujete jen sama sobě, ne těm ostatním. Myslete tedy na sebe a své zdraví. Třeba se stanete inspirací i pro své blízké, kteří začnou také zdravě žít. Držíme palce!