Jaro ve znamení očisty: 3. Bez masa to jde lépe!

Už naši předkové se po dlouhé zimě snažili očistit svoje tělo od toxinů, odpadních látek a posílit svou imunitu. V dnešní době je ještě více znatelné, že se přes zimu hůře stravujeme a méně hýbeme. K jarnímu detoxikačnímu rituálu, který nás má zbavit špatných nálad a únavy, bychom proto měli přidat i masový půst.

Tradice a masový půst

Blížící se Velikonoce jsou jedním z nejdůležitějších milníků křesťanských tradic. Dříve byly dokonce vyvrcholením šestitýdenního půstu, který vystřídala slavnostní tabule na Boží hod velikonoční. Měli bychom se alespoň v něčem od našich předků inspirovat a omezit přísun masa (především uzenin).

Vypustit maso se vyplatí

Přísun masa v nadměrném množství může mít negativní dopady na naše zdraví. Pokud totiž přijímáme velké množství bílkovin, usazují se v těle odpadní látky, které tělo špatně odbourává. Stěny buněk jsou pak zakryty povlakem, díky kterému je zpomalený celý metabolismus. To způsobuje únavu a podrážděnost.

Stačí 3 dny

Masa se nemusíte vzdát navždy! Stačí nechat 3 dny tělo odpočinout. Při dodržování správného pitného režimu, dostatečném příjmu ovoce a zeleniny a masovém půstu, se budete cítit jako znovuzrozeni. Pro dlouhodobou očistu těla zařaďte maso do svého jídelníčku maximálně 3x denně. Držíme palce!